Vrijwilligers gezocht voor zadenbibliotheek Hoeksche waard

Vrijwilligers Zadenbibliotheek Hoeksche Waard

Heb jij affiniteit met zaden, biodiversiteit en duurzaamheid? Wil jij de Hoeksche Waard ook helpen groener te maken?

Zadenbibliotheek Hoeksche WaardZadenbibliotheek Hoeksche Waard zoekt medestanders / vrijwilligers die mee willen helpen bij het in ontvangst nemen of ophalen van beschikbaar gestelde zaden, het schonen van de zaden, testen van kiemkracht, het vullen van zakjes en de distributie. Ook zorg je er samen met je collega’s voor dat de verschillende locaties van Zadenbibliotheek Hoeksche Waard er altijd goed verzorgd bij staat.

Het doel van Zadenbibliotheek Hoeksche Waard

De Zadenbibliotheek Hoeksche Waard werkt zoals een gewone bibliotheek; mensen kunnen gratis zaden lenen van eetbare en niet- eetbare planten. Zadenbibliotheek Hoeksche Waard hanteert geen uitleen termijn of boetes en werkt dan ook volledig op basis van 100% vertrouwen. Doel is om een diversiteit aan beschikbare zaden te verkrijgen, uitlenen, terugkrijgen en opnieuw uitlenen. Belangrijk is dat de mensen een deel van de sterkste planten laten staan, in bloeit laten komen en in zaad laten schieten welke zij weer terugbrengen naar de Zadenbibliotheek Hoeksche Waard. Aan het einde van het jaar wordt aan de mensen die zaden hebben geleend, gevraagd om hun deel van de zaden die zij hebben geoogst, weer terug te brengen. Ook van andere planten of zaden die men b.v. teveel heeft gekocht kunnen zaden worden gedoneerd.

Interesse?

Lijkt het jou leuk om met een gezellige groep mensen de schouders eronder te zetten om zo de Hoeksche Waard groener te maken en zo je zaadje bij te dragen? We horen graag van je!

Je kan je aanmelden via het aanmeldformulier op de site van zadenbibliotheekhoekschewaard.nl.  

Gerelateerde berichten